Bahan2:
250gm daging kisar
1 biji ubi kentang (direbus)
1 sudu makan rempah kari
½ kuib pati ayam
1 biji telur
½ sudu teh serbuk lada hitam
1 tangkai daun sup (dihiris)
2 ulas bawang merah (dihiris)
2 ulas bawang putih (dihiris)
Minyak masak
Garam secukup rasa
Cara Memasak:
1.
Lenyek kentang hingga hancur.
2.
Masukkan daging kisar, rempah kari, kiub pati
ayam, daun sup dan sedikit garam.
3.
Masukkan bawang putih dan bawang merah. Gaul
hingga sebati.
4.
Bentukkan adunan menjadi bebola kecil dan
tekankan.
5.
Pukul telur bersama serbuk lada hitam dan
celupkan bebola daging.
6.
Goreng dalam minyak yang banyak dengan api
sederhana hingga kekuningan.
No comments:
Post a Comment